OP EXPEDITIE NAAR IRIAN JAYA MET MICHEL BOEIJEN

Avonturier Michel Boeijen vertrok vandaag met zijn team naar Irian Jaya voor een bijzondere kayak expeditie. Voor zijn vertrek met Garuda Indonesia spraken we hem kort en vroegen we hem naar zijn verwachtingen van de komende drie weken.

Garuda

Waar zie je het meeste naar uit?

“Vooral de eilanden met hun ongerepte schoonheid. Echt alles dat we gaan zien en de plekken waar we langskomen zijn bijzonder en nieuw. We gaan waarschijnlijk plekken bezoeken, waaronder stukjes oerwoud, waar nog nooit iemand is geweest. Maar ook het geheel, langs de mooiste eilanden van de wereld kayakken, mooier wordt het niet!”

Wat wordt de grootste uitdaging?

“De wat grotere oversteken van een eiland naar een ander. Deze zijn soms wel 14 kilometer. Daarnaast is het hebben van genoeg zoet water van essentieel belang. Daarom hebben we alle bronnen en zoetwaterpunten in kaart gebracht en is onze vaarroute op basis daarvan bepaald, aangezien we het water ook mee moeten kunnen nemen. Daar komt een hoop berekening bij kijken en flink wat voorbereiding.”

Wie zitten er in je team?

“We hebben een divers team vol met professionals en enthousiastelingen die ieder een eigen rol hebben in de expeditie namelijk:”

Gerdien van der Kruijk

Edwin van Zimmeren

Albert Bosscha

Petra Kunkels

Sander Wick

Alet Loijenga

Paul van den Berkmortel

Waar verwacht je de grootste verrassingen?

“Ik doe dit al twintig jaar, maar het blijft elke keer een ervaring. Elk land is weer anders. Meestal zit ik in oerwoudgebied en deze keer op zee, vergelijkbaar met mijn trip naar de Solomon Islands. We zijn deze keer erg benieuwd naar de onderwaterwereld en alles wat daar leeft, inclusief haaien!”

Wat is jouw band met Indonesië?

“Ik ben al een paar keer eerder in Indonesië geweest voor mijn werk voor National Geographic Channel en ik vind het persoonlijk een ontzettend mooi en divers land. Van Sulawesi en Borneo naar Rantepao en de eilanden, de verscheidenheid is enorm. Maar ook niet geheel onbelangrijk; het heerlijke eten! Voor de komende drie weken hebben we alle voeding zelf bij ons, maar als we erna eventjes in de stad zijn ga ik weer onwijs genieten van de heerlijke lokale gerechten.”

Garuda Indonesia wenst Michel en zijn team een fijne en succesvolle expeditie toe. U kunt de komende week ook meegenieten. Volg hiervoor ons Instagram en Facebook kanaal voor de mooiste foto’s en updates.

Over Redactie

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!