Winnaars Garuda Indonesia Facebook actie

Gefeliciteerd Astrid, Frans en Marion! Geniet van jullie Indonesische rijsttafel voor 2 personen bij Restaurant Blauw! Ook de troostprijswinnaars: Antje, Astrid, Philip en Marianne wensen we alvast Selamat makan!

Hoofdprijs:
Astrid Oei
Frans Jacobs Simanjuntak
Marion van Geer

Troostprijswinnaars:
Antje Mawargroup (40% korting)
Astrid Maarschalkerweerd (30% korting)
Philip Souisa (20% korting)
Marianne de Planque (10% korting)

Over Redactie

Comments

3 Responses to “Winnaars Garuda Indonesia Facebook actie”
  1. Astrid Maarschalkerweerd zegt:

    Hoe krijg ik het voor elkaar om met 30% korting te eten bij Blauw??? Ik heb namelijk de troostprijs gewonnen.

    Met vriendelijke groet,

    Astrid Maarschalkerweerd

  2. Johanne zegt:

    Stokbrood met sateh
    Dit uiterst eenvoudige recept van sateh met stokbrood is zeer makkelijk te maken. Volg onderstaande en het wijst zich van vanzelf.
    Tempo doeloe indachtig zijn bekende termen zijn ook in Behassa Indonesia weergegeven.

    Sateh saus.
    Ingrediënten # en of * naar keuze
    # pindakaas Pot/Klembek
    # water of klapperwater air kepala
    # melk
    # ketjap manis/sedang/asin/kendal
    *% gefruite knoflook Bawang puti goreng 3 tenen of vers uit de pers
    *% gefruite ui Bawang goreng
    *klappersuiker Gulak klappa theelepel
    *klappermelk santen
    * gember Djahe vers 1 cm
    * gember poeder Djahe theelepel
    * sambal oelek/gehakte pepertje theelepel
    * sambal brandal theelepel
    * tomatenpuree blikje puré tomat
    * olie twee theelepels
    * geelwortel koenjit theelepel
    * tandoori poeier theelepel
    * citroensap Lemmetjessap

    benodigdheden
    spatel/pollepel en pan vuur
    snijplank en mes
    knoflookpers

    Algemeen: los pindakaas op in # op een zacht vuur en voeg zo gewenst één of meer van de overige ingrediënten al roerend toe. Bij te dik geworden massa wat extra water of melk toevoegen. Indicatief zijn de hoeveelheden per potje pindakaas. Begin met deze hoeveelheden en voeg al proevend zo gewenst wat meer toe.
    NB bij elk soort sateh hoort een bepaald soort pindasaus maar dat is makkelijk: gewoon uitproberen.


    Bereid nu de sateh van
    – geit ( voorkeur) NB Dit is de originele sateh!
    sateh gambing
    Af te wisselen met de volgende:
    – varkenshaas/hamlappen
    sateh babi
    – kippenfilet/karbonade
    sateh ajam
    – kalkoenfilet
    sateh ajam belanda of piru
    – osse haas
    sateh Lulu Dalam
    – schelvis
    sateh Haddock
    – makreel
    sateh kembung
    – aal
    sateh belut
    – eend
    sateh bébék
    – konijn
    sateh Arnab – tahoe
    sateh tahoe
    – vis en garnalen
    sateh lilit
    – garnalen
    sateh oedang
    – lam
    sateh daging
    – gehakt
    sateh pentol
    – kippengehakt
    sateh pejangan
    – geroosterd varken
    sateh babi maduro
    – saucijsjes
    sateh sucijs
    – echte INDO
    sateh perkedel
    door deze
    eerst twee uur te marineren in:
    – Ketjap manis met
    o santen
    o ui
    o Korianderpoeder, ketoembar
    o suiker
    o gemberpoeder djahé
    Benodigdheden kom

    daarna aan satehstokjes te rijgen en
    ze dun te bestrijken met klapperolie en op de BBQ te leggen tot het vlees of de vis gaar is.
    Benodigdheden satehstokjes, klapperolie djelanta vuurmaker, BBQ rooster en grijper.

    Stokbrood
    Voeg 500 gram witte bloem met 300 ml water en 2 gr gist in een beslagkom en kneed het goed door elkaar.
    • 20 minuten afgedekt in een pan laten staan bij 25 graden celcius
    • uit de pan plat slaan en vouwen
    • 15 minuten de pan weer in
    • verdelen in drie stukken
    • opnieuw 15 minuten de pan in
    • deegstukjes maken deze plat slaan en rollen tot de gewenste lengte
    • 50 minuten afgedekt met doek bij 50 graden op de bakplaat laten rijzen
    • inkerven met scherp mes
    • afbakken bij 210 graden in 30 minuten
    Nu heb je kakelvers stokbrood, makkelijk kan het niet!

    Serveer de sateh met saus met het kakelvers stokbrood. Drink er koude Ayer Belanda bij met als nagerecht kué lumpur met pahit.

  3. Johanne zegt:

    altijd lekker gegeten bij Garuda!

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!