Slapen bij de apen & relaxen in het regenwoud


Groene regenwouden met Oerang Oetans, gigantische kratermeren, indrukwekkende watervallen en verschillende etnische bevolkingsgroepen: je vindt het allemaal op Sumatra. Het grootste eiland van Indonesië is een ongerepte, avontuurlijke vakantiebestemming en goed te combineren met de eilanden Java en/of Bali. Garuda Indonesia, de nationale luchtvaartmaatschappij van Indonesië, zet het eiland de komende maanden in de spotlights. Wie in mei of juni een retourticket Amsterdam – Jakarta boekt krijgt er namelijk kosteloos een retourvlucht op één van de bestemmingen op Sumatra bij.


Midden in de jungle, tussen de woudreuzen, lianen en groene bomen leeft de Orang Oetan. Sumatra is samen met Borneo de enige plek ter wereld waar deze mensaap nog voorkomt. In het Gunung Leuser National Park leven ze in het wild, maar toch in een beschermde omgeving. In een speciaal voedercentrum krijgen de ze iedere dag te eten en kunnen bezoekers ze van heel dichtbij bewonderen. Slingerend door de jungle zijn de apen ook te spotten tijdens een avontuurlijke jungle trekking. Na afloop overnachten met uitzicht op de jungle? Dat kan in de Bukit Lawang Ecolodge, aan de rand van het National Park. Een bijzondere evaring, en bovendien is deze lodge met zoveel respect voor de natuurlijke omgeving gebouwd dat de schade aan de natuur minimaal is.


Een must-see op Sumatra is het schiereiland Samosir, dat midden in het sprookjesachtige Tobameer ligt. Door de mist, die vaak boven het meer hangt en het groene landschap, krijgt het geheel een magisch uiterlijk. Naast de adembenemende natuur vind je er traditionele Batak dorpjes, een bijzonder stukje Indonesische cultuur. Het schiereiland en het reusachtige meer zorgen samen voor één van de spectaculairste bezienswaardigheden op Sumatra.

Het Sumatra Archipelago Tarief:
- Bij aanschaf van een retourticket Amsterdam – Jakarta mag de passagier tot en met 30 juni kosteloos een binnenlandse retourvlucht bijboeken naar één van de bestemmingen op Sumatra. Deze vluchten moeten geboekt, betaald en uitgegeven zijn in Nederland.
- Bestemmingen op Sumatra: Medan, Batam, Banda Aceh, Jambi, Padang, Pelambang, Pekanbaru, Pangkalpinang, Tanjung Karang.
- Te boeken van 1 mei t/m 30 juni 2011
- De actie geldt alleen voor boekingen vanuit Nederland, die betaald en uitgegeven zijn vóór 30 juni 2011.
- Reizen kan van 1 mei t/m 30 juni of van 1 september t/m 30 november 2011.
- Een langere reis maken en meer bestemmingen aan doen? Garuda Indonesia geeft standaard een reductie van 50% op al haar binnenlandse vluchten, in combinatie met een vlucht vanuit Amsterdam. Vraag ernaar bij uw reisbureau of kijk op www.garuda-indonesia.nl voor de voorwaarden. Bellen kan ook: 020-550 26 00

(BRON: Scarlett-reizen.nl)

Over Redactie

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!