Lindsay’s Experience: Aswolken, Londen, Harrods en Indonesië.

Een vulkanische aswolk: een natuurverschijnsel waar ik nog nooit eerder last van heb gehad, laat staan een fenomeen waar ik ooit eerder van heb gehoord. Hoe anders is het nu! Want ik heb ‘kennis gemaakt’ met de aswolk – en samen met mij een héle hoop andere mensen die ook dachten even een vliegtuigje naar bestemming te kunnen pakken. Het is immers de 21e eeuw, een tijdperk waarin vliegen de normaalste zaak van de wereld is. Toch?

Fout! Alweer bijna drie weken geleden kwam een IJslandse vulkaan tot uitbarsting. Resultaat: de stekker werd uit  het hele Europese vliegverkeer getrokken! Voor mij persoonlijk had de uitbarsting van de Fimmvorduhals – want zo heet het kreng – ook nogal wat negatieve gevolgen. Vorige week donderdag, 22 april, had ik eigenlijk naar Londen moeten afreizen voor een evenement in Harrods ter bevordering van het toerisme naar Indonesië.  Dit evenement, Remarkable Indonesia, werd noodgedwongen een week uitgesteld omdat de meeste artiesten uit Indonesië moesten overkomen –  en dat was nou net niet mogelijk dankzij de aswolk. Overigens snapten die Indonesiers niet wat de big deal was. Logisch, want wist u dat er in Indonesië 150 actieve vulkanen zijn?

OK, terug naar Remarkable Indonesia in Harrods. Aangezien alles een week later zou plaatsvinden moest ik mijn ticket gaan omboeken. Alleen is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Vol goede moed belde ik het 0900 klantenservice nummer van de luchtvaartmaatschappij waar ik mijn ticket had geboekt. Het duurde en het duurde, totdat – na 20 minuten in de wacht te hebben gestaan – de verbinding plots werd verbroken. ‘Ze zullen in verband met de aswolk wel heel erg druk zijn’ hoor ik mezelf nog denken en besloot de volgende ochtend in de herkansing te gaan.

Alleen de volgende ochtend verbrak ik zelf maar de verbinding na – een dik uur – in de wacht te hebben gestaan! Uit frustratie stuurde ik een email, waarna ik vrijwel meteen een automatisch antwoord terugkreeg dat er zo spoedig mogelijk contact met mij zou worden opgenomen. ‘Mooi’, dacht ik toen; alles zou immers geregeld worden. Ondertussen bleef ik toch stug doorbellen, je wist natuurlijk maar nooit, maar hoe lang ik ook in de wacht stond, ik kwam er niet doorheen. Toen de datum waarop ik aanvankelijk zou vliegen steeds dichterbij kwam, ben ik zelf maar naar Schiphol gegaan. Maar hier  raakte ik alleen maar nog meer gefrustreerd; omdat de luchtvaartmaatschappij me vertelde dat ze me niet mochten helpen omdat ik geen direct contract met de airline zelf had!?!

Uiteindelijk heb ik pas na een lange klachtenbrief een email terug gekregen. De mail vertelde me dat ik geen recht had op een omboeking of op een kostenloze annulering omdat de vertrekdatum al was verstreken!! En dat ik telefonisch contact met het bedrijf had moeten zoeken voordat de vlucht zou vertrekken!? Oooh, wat was ik boos!!

Maar weet je, misschien ben ik ook wel een beetje verwend. Want de laatste keer ticket omboeken was een koud kunstje . Ik was destijds in Jakarta, voor de Visit Indonesia Year 2008 en ik had hier een vlucht (bij Garuda) naar Bali geboekt – om ook een paar daagjes lekker op het strand te kunnen vertoeven. Helaas werden mijn werkzaamheden ineens verlengd, dus Bali moest even wachten. Een belletje naar Garuda en ik kon mijn ticket meteen om laten boeken, het enige wat ik hoefde te betalen waren de administratiekosten. Op de dag van vertrek kreeg ik op het vliegveld te horen dat de vlucht overboekt was, maar wat denk je? Ik werd gewoon ge-upgrade! Het is niet dat ik dezelfde service verwachtte in mijn huidige aswolksituatie, maar ik had op z’n minst wel enige vorm van medewerking verwacht.

Afgelopen donderdag was ik dan eindelijk voor het evenement Remarkable Indonesia in Londen. En hier zag ik hoe graag men wil laten zien hoe goed het nu met Indonesië gaat, en hoe trots iedereen op de politieke en economische vooruitgang van het land is. Dit en de fierheid waarmee de Indonesiërs  achter hun land, de tradities en de cultuur staan maakt dat ik ervan overtuigd ben dat het alleen maar beter met Indonesië zal gaan. Hetzelfde trotse gevoel heb ik als ik denk aan Garuda Indonesia, de vooruitgang die zij hebben gemaakt is zeer bewonderenswaardig. En, als ze dezelfde service blijven verlenen als die ik gedurende het omboeken van m’n vlucht van Jakarta naar Bali heb gekregen, dan kan het niet anders dan een groot succes worden. Ik kan niet wachten tot juni!

Over Lindsay
Lindsay Grace Pronk, geboren op 25 juni 1982, groeide op als de oudste dochter in een Indisch gezin te Den Haag. Als klein meisje vond Lindsay het al enorm fascinerend om met de kleding, schoenen en make-up van haar moeder te experimenteren. En dankzij haar fantasierijke verbeeldingskracht eindigde menig verkleedpartijtje in een vrolijk toneelstukje voor de hele familie. Omdat het er zo schattig uitzag maakte iedereen natuurlijk foto’s en de kleine Lindsay vond het heerlijk om in de schijnwerpers te staan – welk gevoel ze niet meer is kwijtgeraakt. In haar tienerjaren begon Lindsay met modellenwerk, waardoor ze veel mooie plaatsen heeft bezocht en veel interessante mensen heeft ontmoet. Toen Lindsay 21 jaar oud was werd ze door een collega-model gevraagd om mee te doen aan de Miss Universe Nederland verkiezing. Lindsay twijfelde eerst, maar dacht dat de ervaring wel heel leuk zou kunnen zijn. En ze kreeg gelijk! Op 18 April 2004 werd Lindsay gekroond tot Miss Universe Nederland, waarna ze naar Equador afreisde om mee te doen aan de Miss Universe verkiezing. Lindsay’s titel bracht haar wederom vele mooie ervaringen, waaronder ook het contact met de Ambassade van de republiek van Indonesië. Sindsdien werkt ze veelvuldig, vaak als host of als MC, met hen samen, op evenementen. Lindsay werkt tegenwoordig nog steeds als model, maar ze is ook de eerste stappen als actrice aan het zetten - ze is inmiddels gedebuteerd op het witte doek in de Nederlandse speelfilm "Ver van Familie". Het presenteren doet Lindsay er ook nog steeds bij, maar het allerbelangrijkste in haar leven op dit moment is het afronden van haar studie Engelse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Leiden.

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!